Välilehdet

maanantai 24. lokakuuta 2016

Bänditila Soundin kuulumisia

Oikein hyvää syysloman syksyistä perjantaita kaikille!

Olen siis toisen blogitekstini ääressä ja nyt on aika kertoa Soundin kuulumisia. Olen heittänyt vanhaa pois, hankkinut uutta tilalle ja pohtinut tulevaa. Ensimmäisenä mainittakoon uusi pikaohje/sääntöluettelo, joka löytyy aina miksauspöydän vierestä ja se sisältää helpot ohjeet kaikille Soundissa kävijöille PA-laitteiden käyttöön. Toiseksi on ehdottomasti mainittava piuhaosasto. Musiikin toistamisessa sähköisesti tarvitaan monenlaista piuhaa ja välineiden määrän kasvaessa piuhojen määrä myös moninkertaistuu. Olen siis käynyt vanhoja piuhoja läpi, heittänyt monta pois ja hankkinut ainakin osalle korvaavia. Piuhat ovat kuluvia osia ja selkeän inventaarin paikka olisi aina muutaman vuoden välein. Onpas työmaa.

Olemme tehneet huoltotoimenpiteitä. Molemmat sähkökitarat ovat perushuollettuja mainion yhteistyökumppanimme Junden toimesta ja soivat nyt entistä paremmin. Toki molemmissa on omat pienet jipponsa, mutta pärjäämme näillä toistaiseksi ihan hyvin. Suosittelen kaikille Soundissa vieraileville muusikoille omien välineiden mukaan tuomista ihan vaan tutun tuntuman takia, joka helpottaa soittoa huomattavasti. Basson suhteen tulimme siihen johtopäätökseen, että uusi on hankittava ja se on nyt tilattu. Odotamme saapumista parin viikon sisällä. Käydessäni läpi kitaravahvistimien ominaisuuksia huomasin, että tarvitsemme yhden simppelin vahvistimen, jossa ei ole mallintavia efektejä ja keskittyminen puhtaaseen säröttömään soittoon olisi mahdollista, joten tilasin myös sellaisen. Löydätte paikalta myös plektroja, rumpukapuloita ja uuden XLR – miniplugipiuhan mikseriin, jotta biisien toistaminen puhelimesta onnistuu vaivattomasti.

Soittajaporukoita on löytynyt mukavasti, mutta lisää mahtuu ja lisää kaivataan! Oletko kenties muusikonalku vailla soittotilaa/treenistä? Onko sinulla haave perustaa bändi kaverisi kanssa? Kaipaatko soittoseuraa ja/tai apua musiikissa? Varaa itsellesi vuoro Soundista ja katsomme yhdessä läpi haluamiasi asioita, tai halutessasi saat rauhassa soittaa sydämesi kyllyydestä. Ainoat vaatimukset osallistujille ovat ilmaisen Zentrakortin hankkiminen, sääntöjen noudattaminen, sekä 29v yläikäraja. Aloitan myös räppäreiden valmentamisen musikaalia varten, ja olisi hienoa saada musikaaliprojektin ulkopuolelta Soundiin treenaamaan nuoria porvoolaisräppäreitä hiomaan riimejä, kirjoittamaan, harjoittelemaan live-esiintymistä yms. Pystyn antamaan neuvoja yli 10v kokemuksella. Olen talossa joulukuun puoleen väliin.



Haluaisimme myös järjestää bändi-illan porvoolaisyhtyeille Soundiin. Onko bändisi livekeikan tarpeessa? Haluaisitko osallistua iltaan, jossa kuulet paljon paikallista musiikkia? Saisimmeko bändi-iltaa aikaiseksi? Ota rohkeasti yhteyttä asian tiimoilta Zentraan – viedään iltaa eteenpäin!

- Lasse -

nuorisotyöntekijä, nuorisotila Zentra




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti