Välilehdet

tiistai 11. lokakuuta 2016

Hupparikansanpuolella 2016!

Porvoon nuorisopalveluissa olemme ehdottomasti hupparikansan puolella! 

Tällä viikolla (10. - 16.10.2016) vietetään valtakunnallista nuorisotyön viikkoa. Nuorisotyötä tuodaan esille Porvoossa erilaisin tavoin, mm.  tiistaina Näsin S-marketissa klo 14.30 – 16.30 ja keskiviikkona Lundissa klo 14.30 - 16.30 on nuorisotyöntekijöitä esittelemässä toimintaamme. 

Nuorisotiloilla nostetaan esille yhdenvertaisuutta ja blogiin tulee päivittäin tällä viikolla erilaisia juttuja nuorisotyöstä. Muutamat työntekijät ovat mm. tehneet omasta työpäivästään esittelyjä niin kuvien kuin videon muodossa! Niistä lisää myöhemmin nuorisopalveluiden Youtube-kanavalla sekä täällä blogissa.

Myös nuorten neuvontapisteessä Ohjaamossa on tällä viikolla avoimet ovet. Porvoon Ohjaamo on avoinna tiistaina klo 13-16, keskiviikkona klo 13-17 ja torstaina klo 13-18! 

osa jengiä!

Nuorisotyötä asenteella ja tunteella! (vas.) Denice, Merja, Satu, Merja, Eeva, Suski, Teija, Aksu


Ketkä ovat hupparikansaa?

"Hupparikansaa ovat nuoret, nuorten ryhmät ja nuorten kanssa toimivat aikuiset. He ovat rentoa, positiivista ja aktiivista väkeä, jota löytyy eri harrastusten ja nuorisotoiminnan piiristä. Hupparikansaa yhdistää pukeutuminen huppariin  vaatteena tai henkisesti. Hupparikansa haluaa osallistua, tehdä ja vaikuttaa mutta myös olla vaan ja hengailla kavereiden kanssa. Mahdollisuuksia ja puitteet tekemiseen ja olemiseen tarjoavat järjestöt ja kuntien nuorisotyö.


Hupparikansan aikuiset toimivat nuorten kanssa pääsiassa näiden vapaa-ajalla. He voivat olla palkattuja ammattilaisia tai vapaaehtoisia. Huppari on nuorisotyöntekijöiden tai nuorisotoimijoiden "virka-asu". Hupparikansan aikuiset antavat nuorille tilaa tehdä, luovat mahdollisuuksia toimintaan sekä ohjaavat kerhoja tai leirejä. He ovat aikuisia, joiden kanssa voi istua kahvikupin äärellä ja olla vaan – jutella tärkeistä asioista, jos siltä tuntuu. He ovat kuntien, järjestöjen ja seurakuntien toimijoita.
#HupparikansanPuolella olevat pitävät nuorisotyötä tärkeänä ja arvokkaana. He ajattelevat, että se tarvitsee riittävät resurssit niin valtion, kuntien kuin järjestöjenkin budjetissa. He tietävät, että nuorisotyö on kunnan peruspalvelu. Nuorisotyön osuus on kunnan budjetissa niin pieni (keskimäärin 0,5 %), että siitä leikkaamalla ei saada kuin pieniä säästöjä, mutta näistä leikkauksista aiheutuu suuri lasku tulevaisuudessa. He ajattelevat, että nuorisotyö tarvitsee ammattilaisensa. He ajattelevat, että nuorten tueksi tarvitaan vapaaehtoisia. Hupparikansan puolella olevat toimivat saadakseen päättäjät tekemään viisaita päätöksiä nuorten ja nuorisotyön hyväksi."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti