Välilehdet

torstai 8. toukokuuta 2014

Läxor av oss att göra i skolan!


Det är inte bara skoj och prat när man besöker oss och Choices evenemanget, utan man får också hemläxa att göra i skolan. Redan igår fick vi den första gjorda läxan inlämnad :) Tack Tolkis skola!
 
Detta var läxan;
 
Skriv/gör en fortsättning på Choices-berättelsen. Vad hände med personerna efter hemmafesten?

 
·         Klassen delas in i sex smågrupper/par. 
·         Varje grupp/par får skriva en fortsättning för en av personerna i berättelsen, och sedan presentera den för resten av klassen. 
·         I berättelsen kan man fundera på hur ungdomarnas liv ser ut nästa höst, då Emma, Helmi och Sofia börjar i klass 8, Eetu och Karim börjar i klass 9 och Daniel börjar sina studier efter grundskolan. Stödfrågor för smågrupperna: Hur påverkade hemmafesten förhållandet mellan ungdomarna och föräldrarna? Vad händer i ungdomarnas liv till nästa?

Varför ber vi att de gör sin läxa?
Jo, för att,
·          Eleverna kan tillsammans med andra fundera över frågor som väcktes av Choices.
·          Eleverna kommer ihåg Choices-berättelsen och får fundera över vad som eventuellt kan hända personerna i berättelsen i framtiden genom att skriva en fortsättning på berättelsen.
·          Genom diskussionerna och berättelserna får läraren en bild av hurdana tankar eleverna har om rusmedel och de faktorer som ligger bakom rusmedelsförsök och -användning.






 
Tack för idag!
MVH. Karin Blomqvist, Ungdomsarbetare, Ungdomstjänsterna
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti