Välilehdet

torstai 29. marraskuuta 2018

Tänään on *HUONO PÄIVÄ*...




 ...niin se almanakka väittää, jossa kerrotaan kaikki vuoden 2018 ’hauskat’ merkkipäivät.

En anna sen häiritä, sillä mulla on hetki toimistoaikaa.

Mietin tässä vaan niitä kaikkia nuoria, joita on tullut ja mennyt Kertsin ovista. Edellisviikolla sain heittää hyvästit yhdelle isolle nuorelle, joka lähti Kamppulan huudeista, jatkamaan elämäänsä Itä-Suomen rajalle, muutaman tunnin ajomatkan päähän Porvoosta.

Kesän lopulla lähti Kertsin dinosaurus, Keski-Suomen järvimaisemiin töihin.
Sitten on muita isoja nuoria jotka ovat ahkeroineet koulun penkillä, saaneet ammatin ja silti tekee muita duuneja, kunnes vihdoin nappas. Tänään ekaa päivää oman alan töissä. Onnea!
Sitten on myös isoja nuoria, joilla on jo omia lapsukaisia ja muistaa käydä täällä morjestamassa meitä Kertsissä

Aika rientää. On hauska seurata, miten elämä avautuu ja nuoret kasvavat, muuttuu, viisastuu ja ottaa kopin elämästään. Olen ylpeä näistä meidän nuorista!
En voi sanoa, että aina olisi ollut helppoa, päinvastoin. Olen saanut oman osan kapinasta ja kasvukivuista joita nuoret ovat kokeneet.
Tänne ollaan tultu asenteella ja poistuttu vielä suuremmalla sellaisella, koska eivät ole osanneet käyttäytyä. That’s life. Rajat ovat rakkautta ja ilman on turvaton olo.

Joka syksy tulee uusi liuta pieniä ihmisiä tilalle. Meidän pikku oravat. Liikkuvat lujaa ja kimittävät korkealta ja kovaa. Kertsin sääntöjä opetellessa ja noodelien kokkaamisen lomassa, joutuvat hekin välillä myös pihamaalle jäähylle, kun menee liian lujaa sisätiloissa tms.


Eikä mene kuin kolme vuotta, kun he vuorostaan valittavat, että miksi täällä käy noita pieniä kolmasluokkalaisia? Hei, hetki sitten, he olivat itse näitä pieniä. Huoh !!! FP, eli naama kädelle paikka! 
(Tosin kuvassa yllä, on DÄP menossa. Muistoja kesän leiriltä, 2018.)

  

Kohta on tämäkin vuosi loppu, mutta sitä ennen ehtii vielä tehdä seuraavaa:

- Viettää Kertsin itsenäisyys/ pikkujoulu juhlaa ma 3.12 klo 15-20 (17-19)

-Syödä kuukauden eka pe ilta illallinen 7.12 klo 17.30-22.00 välisenä aikana

-Käydä taputtamassa Talent Factory tapahtumassa Grandissa la 8.12 klo 18-21.30, 5€/lippu, tai osallistumalla nuorisotiloilla järjestettäviin kilpailuihin voi voittaa lippuja ilmaiseksi.

-Tulla tän vuoden viimeiseen isojen iltaan, ennen joulu ja uusivuosi hässäkkää, pe 21.12.2018. klo 17.30-22.00                                               
Terkkuja Kertsistä

BY Suski  😉 (Kuva Tykkimäki leiri, 2018)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti