Välilehdet

maanantai 5. marraskuuta 2018

Family Dinner @Zentra

Tänä syksynä meillä on teemana lähi-, sesonki- ja suomalainen ruokakulttuuri.

Illallista järjestetään kerran kuukaudessa keskiviikko iltaisin. Tänään oli se keskiviikko :)


FAMILY DINNER! Näin se tapahtuu;
Klo. 17.00 alkaa ruuanlaitto; lihapyöryköitä ja perunamuussia, sesongin vihannekset ja suklaa keksejä jälkkäriksi.

He jotka ovat mukana laittamassa ruokaa saavat ilmaiseksi syödä. Muille maksaa 2€
Yhdessä syödään-; istutaan samaan pöytään ääreen, puhelimet laitetaan pois ja istutaan rauhassa juttelemassa vierus tovereiden kanssa noudattaen hyviä käytöstapoja.

Ruokailun aikana ostamiset, lainaukset ja muita ohjaajan juoksutehtävät eivät onnistu. Annetaan ruokailijoille ruokarauhaa.

Yhdessä siivotaan myös jäljet!


Tämän päivän reseptit; 


Lihapullat

1 dl
kermaviiliä
½ dl
korppujauhoja
1 iso
sipuli
1 rkl
rasvaa
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1
kananmuna
1 tl
suolaa
½ tl
paprikajauhetta
½ tl
mustapippuria
vajaa 1/2 tl
maustepippuria
ripaus
valkopippuria

OHJE
1.     Aloita lihapullien teko sekoittamalla kermaviili ja korppujauhot keskenään. Anna turvota n. 10 min
2.     Hienonna sipuli, paista se Oivariini rasvassa pannulla pehmeäksi.
3.     Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita lihapullataikina tasaiseksi.
4.     Muotoile taikinasta lihapullia vedellä kostutetuin käsin.
Lihapullan koko noin limupullon korkki J
5.     Paista lihapullat Oivariini rasvassa pannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
















Suklaa keksejä

Tarvitset
100g huoneenlämpöistä maidotonta leivontamargariinia (esim. sunnuntain laktoositon)
1 dl sokeria (90g)
1 dl tiiviisti mitattua fariinisokeria (100g)
1 tl vaniljasokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja (125g)
1½ dl makeuttamatonta kaakaojauhetta (60g)
1 tl ruokasoodaa
2½ ruokalusikkamitallista kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1/4 tl suolaa
100-150g vegaanista tummaa suklaata 


1
      Valmistusohjeet 


  - Kuutioit margariini ja lisää se sokerien kanssa kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella margariini ja sokeri yhteen tasaiseksi. Sekoita vaniljasokeri joukkoon.
2.      Lisää jauhot, kaakaojauhe, sooda sekä suola. Älä vatkaa, vaan sekoita esimerkiksi puulusikalla ainekset taikinan sekaan.
3.      Lisää kauramaito taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
4.      Rouhi suklaa palasiksi ja sekoita suklaahiput taikinan joukkoon.
5.      Jätä taikina lepäämään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, mutta mielellään muutamaksi tunniksi. Taikina säilyy jääkaapissa parikin päivää.
6.      Kun leipomisaika tulee, lämmitä uuni 180 asteiseksi.
7.      Pyörittele taikinasta palloja leivinpaperin päälle. Ne leviävät paljon, joten jätä tilaa.
8.     Paista 8-10 minuuttia, niin kauan että keksit ovat juuri levinneet matalan keksin mallisiksi.
9.      Keksit jähmettyvät vielä pöydällä jäähtyessään.
Koristeluvinkki: Halutessasi sulata valkosuklaata (iChocon valkosuklaa sulaa hyvin) 30 sekunnin erissä mikrossa välillä sekoittaen. Pirskottele lusikalla kekseihin raitoja ja rouhi polka-karkeja päälle.







Nam nam nam. Ihanaa oli kaikki. Kiitos kaikille jotka olivat mukana tekemässä!

Keskiviikkona 7.11 seuraavan kerran. Mitä silloin syötäisiin?

Terveisin täynnä oleva Karin Zentrasta.





























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti