Välilehdet

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Kesän lähestymisen huomaa toiminnan suunnittelussa

Nuorisopalvelujen tapahtumien suunnittelussa on elettävä aina aikaansa edellä. Työpöydällä on jo tässä vaiheessa vuotta ensi kesän loma-ajan leirisuunnitelmat. Leiripaikat on varattava ja on päätettävä, millaiset leirit järjestämme kesällä 2017. Voi kun tietäisikin, millaiset säät ovat kesäkuussa ja mikä aihe lapsia ja nuoria kiinnostaa keväällä. Telttaleiriä miettiessä säiden merkitys on suurempi kuin Zentran päiväleirien aikana. Övikin leirit menevät hienosti, jos merivesi on lämmintä ja aurinko paistaa. Sateella pitää miettiä ihan toisenlaista ohjelmaa. Olisiko ensi kesänä pyöräleirille lähtijöitä vai kiinnostaisiko kanoottiretki?

Inkkarileirillä Kevarin Nuokalla viime kesänä Satu opetti jousipyssyn tekoa.


Joulun lähestyminen on nyt kuitenkin päällimmäisenä mielessä. Sunnuntaina on Winter Bazaar Zentrassa. Siellä voi maistella ja haistella tuoksuja ja makuja eri maista. Lapsille on kasvomaalausta ja taiteilua, ja vähän vanhemmille on hennatatuointeja ja runopaja.
Joulun ajan aukiolot nuorisotilojen osalta ovat jo tiedossa. Kaikilla nuorisotiloilla järjestetään omat joulujuhlat ja jaellaan hauskoja diplomeja nuorille. Joulun ja uudenvuoden välilläkin Kertsi ja Zentra ovat auki. Tarjolla on sukkien neulomisohjausta ja alakoululaisille Uudenvuoden elämyksellinen iltapäivä. Suomen 100-vuotissynttärit alkavat vuoden vaihteessa ja juhlat jatkuvat koko ensi vuoden ajan. Nuorisopalveluissakin Suomea juhlitaan monin tavoin mm valokuvakilpailulla.

Alkuvuoden tärkeitä tapahtumia ovat Kuuluuko nuorten ääni? Zentrassa ja Duunitehdas Taidetehtaalla. Nuorten osallisuus on tärkeää. Kuuluuko nuorten ääni? - päivässä kaikkien Porvoon koulujen oppilaiden edustajat saavat äänensä ja mielipiteensä päättäjien kuuluviin. Nuorisovaltuusto on aina mukana ja uusi vastavalittu Nuva pääseekin ensimmäistä kertaa esiintymään tammikuun 31. päivä.


Nuorisovaltuusto esittelee toimintaansa peruskoulujen oppilaille Zentrassa Kuuluuko nuorten ääni? tapahtumassa.



Eeva pääsi herkuttelemaan Duunitehtaalla!
Duunitehdas kokoaa Itä-Uudenmaan alueen töiden hakijat ja tarjoajat saman katon alle tiistaina 7.2. Myös alueen oppilaitokset esittelevät koulutustarjontaansa samassa paikassa. Tapahtuma on oiva tilaisuus nuorille miettiä sekä kesätöitä että tulevaisuutta pidemmälläkin tähtäimellä. Kesätöiden haku on aloitettava ajoissa, mutta järjestämme Ohjaamossa kesätyöiltoja myös maaliskuussa. Viime vuonna herkuttelimme Duunitehtaalla Runebergin tortuilla!

Ulkona lunta tuntuu riittävän. Toivottavasti lunta on koko talven ajan ja paljon. Lunta odottavat ainakin tammikuussa nuorisopalveluihin tulevat uudet EVS vapaaehtoistyöntekijät. Kyselyissä on todettu, että Suomen luonto ja eksoottinen talvi ovat tärkein syy tulla Suomeen tekemään vapaaehtoistyötä.

kevättä kohti!

Eeva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti