Välilehdet

torstai 15. lokakuuta 2015

Etsivä nuorisotyö mukana Porvoon kutsunnoissa 6-10.10.2015

Etsivän nuorisotyön työntekijät olivat mukana Porvoon kutsunnoissa, jotka järjestettiin Gammelbackan seurakuntakeskuksessa 6-10.10.2015.

Kutsuntavelvollisia olivat vuonna 1997 syntyneet Porvoossa kirjoilla olevat pojat, joita oli n. 350 tänä vuonna. Nyt kutsunnoissa olleet nuoret astuvat palvelukseen pääosin vuoden 2017 aikana joko tammi- tai heinäkuussa. Suurin osa menee palvelukseen Karjalan Prikaatiin Vekarajärvelle, Kaartin Jääkärirykmenttiin Santahaminaan tai Uudenmaan Prikaatiin Raaseporiin.


Kuva 1. Ylen artikkelista


Etsivän nuorisotyön työntekijät olivat paikanpäällä jututtamassa nuoria, kun he odottivat pääsyä kutsuntalautakunnan eteen. Kutsuntalautakunta myös ohjasi nuoria meidän puheille, jos ilmeni että nuorelle voisi olla apua meidän palveluista. Nuoria, joita ohjattiin meidän luokse oli 9.

”Porvoon etsivät” ovat käyneet puolustusvoimien ja Terveyden ja hyvinvointilaitoksen luoman Aikalisä-koulutuksen. Sen tarkoituksena on tarjota tukea varusmiespalveluksen tai siviilipalveluksen keskeyttäneille nuorille heidän palatessaan ”siviiliin”. Käytännössä tämä tarkoittaa keskeyttäneen nuoren tapaamista ja elämäntilanteen kartoitusta. Ja jos avuntarvetta ilmenee, autamme ongelmien selvittelyssä. Yhteistyötä on sittemmin lisätty puolustusvoimien kanssa osallistumalla myös kutsuntoihin.


Kuva 2. Mielenterveysinterventiot Eija Stengård


Vielä muutama lainaus kutsuntatilaisuudessa pidetyistä puheenvuoroista nuorille:

Sotaveteraani Erkki Pihlapuro – Suomi on hyvä maa, sitä kannattaa puolustaa –
Majuri Jari Puiras – Hyvät nuoret asevelvolliset, tulevat varusmiehet – Nyt on tullut Teidän vuoronne kantaa vastuu Isänmaasta.

14.10.2015
Jarmo Veijalainen

nuorisotyöntekijä/ etsivä nuorisotyö Porvoo



Lähteet: 

Kuva 1: http://yle.fi/uutiset/kutsunnat_alkavat_lapissa_syyskuun_alussa/7392087
Kuva 2: Aikalisä toimintamallikuva: Esitys Mielenterveysinterventiot Eija Stengård
http://slideplayer.biz/slide/2789491/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti