Välilehdet

torstai 28. helmikuuta 2019

Talviloma 2019 Kertsissä





Viime viikolla koululaiset viettivät talvilomaa. Gammelbackan nuorisotila Kertsi oli auki ja ohjelmassa oli monenlaista toimintaa.


Maanantaina olimme auki klo 12-20 ja heti iltapäivällä suuntasimme Peipon koulun jumppasaliin pelaamaan kaupunkisotaa ja jalkapalloa. Mukana oli noin 20 poikaa, mutta ei yhtään tyttöä! Kertsiin tytötkin löysivät myöhemmin ja kävijöitä päivän aikana oli nelisenkymmentä. Iltapäivä ja ilta sujuivat pleikkaria, lautapelejä ja biljardia pelaten sekä tietysti musiikkia kuunnellen

Tiistai alkoi seinäkiipeilyllä. Perhekiipeilyssä kaikilla oli mahdollisuus tulla kiipeilemään, siis myös aikuisten ja pienempien lasten. Kiipeilijöitä oli yhteensä noin kymmenen, mutta he olivat ahkeria ja jokainen heistä kiipesi monta kertaa. Jokainen koetteli omaa rohkeuttaan ja useimmat kipusivatkin aina kattoon saakka. Seinän korkeus on kuitenkin lähes 7 metriä, joten rohkeutta tosiaan tarvitaan vaikka valjaat ja osaavat varmistajat takaavatkin turvallisuuden. Tekstaripalstalla saimme kiitostakin, se lämmittää aina mieltä. Kiitokset siitä! Iltapäivä oli aika hiljainen, mutta hauskaa oli silti.

Keskiviikkona avasimme ovet taas kello 12. Iltapäivän lopuksi aloimme lasten ja nuorten kanssa leipomaan sämpylöitä ja tekemään kasvissosekeittoa. Tarkoituksena oli, että lapset ja nuoret olisivat voinen kutsua huoltajiaankin syömään, mutta kutsut taisivat jäädä matkalle. Yhteinen ruokailu kuitenkin sujui mukavasti ja varsinkin sämpylät tuntuivat maistuvan. Kasvissosekeitto oli todella hyvää! Illalla tytöt innostuivat pelaamaan pleikkarilla tanssipeliä. Muuten ilta meni jutellessa ja pelaillessa.



Torstain ohjelmaan oli suunniteltu askartelua. Välillä, niin nytkin, käy kuitenkin niin että ketään ei kiinnosta meidän suunnittelemat jutut. Ideat ovat usein meidän mielestä aivan mahtavia, mutta juuri sinä päivänä ne nyt syystä tai toisesta ei sitten innosta ketään… tai voihan se tietysti olla, että ne ideatkaan ei aina ole niin siistejä. No, kaikesta huolimatta iltapäivä meni mukavasti.



Perjantain teemana oli pelaaminen. Iltapäivällä pelattiin pleikkaria ja lauta- sekä korttipelejä. Lapset ja nuoret tykkäävät pelata lautapelejä, kun niitä on esillä ja aikuiset (nuorisotyöntekijät) lähtevät mukaan pelaamaan. Illalla myös huoltajilla oli mahdollisuus tulla Kertsiin pelaamaan yhdessä lasten kanssa, kun vietimme koko perheen peli-iltaa. Muutama aikuinen paikalle uskaltautuikin yhdessä lastensa kanssa. Illalla alkoi myös Kertsi-LAN tapahtuma, johon kokoontui 10 nuorta pelaamaan. Osalla oli mukana pelikonsoli ja osalla oma tietokone. Tapahtuma kesti yön yli lauantaiaamuun asti.Yhteensä viikon aikana Kertsissä oli toimintaa 47 tuntia ja käyntikertoja noin 170. Viikko oli mukava ja lapset ja nuoret olivat hyväntuulisia. Enemmänkin porukkaa meidän tiloihin toki olisi mahtunut, mutta hyvä näinkin.






Kiitokset kaikille mukana olleille, oli hauska viikko.
Nuorisotyöntekijä Miika Koistinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti