Välilehdet

keskiviikko 20. helmikuuta 2019


Huh, mikä leiri!

Porvoon nuorisopalvelut järjesti jälleen kerran jo perinteeksi muodostuneen Stadileirin. Nimensä mukaisesti lähdimme siis leirille Helsinkiin, jossa yövyimme kaksi yötä Munkkiniemen nuorisotilalla. Mukana meillä oli 12 nuorta ja kolme ohjaajaa.

Ensimmäisenä päivänä lähdimme iltapäivällä bussilla Porvoosta Helsinkiin. Ensimmäinen ilta meni siis matkustaessa, kaupassa käydessä ja majoittumisessa. Teimme myös yhdessä ruokaa, söimme ja pelasimme.

Arvaatko, mitä ruokaa tehtiin esimmäisenä iltana?

Toisen päivän aloitimme tekemällä aamupalaa, jonka syötyämme lähdimme kohti Helsingin kaupunginmuseota. Museossa kävimme näyttelyssä, jonka teemana oli pelko. Hui! Näyttelyn pelättyämme nuoret lähtivät suorittamaan kaupunkisuunnistusta, jossa heidän piti vihjeiden perusteella löytää itsensä ja joukkueensa eri puolille Helsinkiä. Olipa yksi rasti jopa Pasilassakin asti. Viimeinen rasti oli Korkeasaari, jossa kävimme katsomassa eläimiä, ja paistamassa makkaraa kodassa. Makkaran paistoon joukkoomme liittyi myös kaksi helsinkiläistä retkiporukkaa, joista toinen oli samaisen Munkkiniemennuorisotilan väkeä, jossa me yövyimme. Korkeasaaren jälkeen kävimme syömässä yhdessä pizzaa ja muita herkkuja. Tämän jälkeen loppuilta kuluikin shoppaillessa. 

Korkeasaaressa paistoimme makkaraa. Ja vaahtokarkkeja.

Korkeasaaressa voi nähdä vaikkapa kilpikonnia. Onneksi niillä oli lamppu, etteivät palele talvella!

Myös apinoita saattoi nähdä. Siis meidän ohjaajien lisäksi... ;)

Tai ison lauman jotain karvaisia maamönkijöitä. Tunnistatko mikä eläin kuvassa?

Viimeinen päivä alkoi majoituspaikkamme siivoamisella, jonka jälkeen teimme yhdessä maittavan brunssin. Syömisen jälkeen otimme kimpsumme ja kampsumme ja lähdimme kohti keskustaa. Kävimme tutustumassa uuteen kirjastoon, Oodiin, ja voi juku siellä vasta olikin nähtävää. Kirjasto levittäytyi kolmeen kerrokseen, joista löytyi kirjojen lisäksi paljon muutakin tekemistä, kuten ompelukoneita, 3D-tulostimia, printtereitä, studiotiloja sekä muita työskentelytiloja. Kirjaston kävijät hyödynsivätkin kaikkia tiloja hyvin, osa teki töitä, osa läksyjä, jotkut olivat ompelemassa ja jotkut olivat vain istumassa kahvilassa ystäviensä kanssa. Vierailun jälkeen oli vielä hetki vapaa-aikaa ja mahdollisuus käydä tekemässä viime hetken ostoksia.

Kuva Oodin yläkerrasta. Aika paljon tilaa, vai mitä?

Kiinnostaako 3D-tulostimet? Oodista niitä löytyy! Pitäisikö tällaisia hankkia myös meille??

Oodin palveluita pääset käyttämään hankittuasi kirjastokortin. Kortin saamiseksi sinulla tarvitsee olla suomalainen henkilötunnus, ja alle 15-vuotias tarvitsee huoltajaltaan luvan. Sinun ei siis ole pakko asua Helsingissä. Aika siistiä!

Kokonaisuudessaan leiri toimi hyvin, ja nuoret suoriutuivat ja käyttäytyivät varsin mallikkaasti! Kiitos kaikille osallistujille, mennään kesällä taas uudestaan!  ;) 



Terveisin väsyneet, mutta tyytyväiset ohjaajat:
Karin, Petra ja Ahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti