Välilehdet

perjantai 1. helmikuuta 2019

Kesätyön hakemisesta


Pakkanen paukkuu ja lumikinokset sen kun kasvavat, mutta silti pitäisi alkaa jo ajatella kesää.  Ensimmäiset työnantajat valitsevat jo tässä vaiheessa työntekijöitään, joten työpaikkamahdollisuudet vähenevät kuukausi toisensa jälkeen. Aloittaminen ei ole helppoa, eikä oikeastaan mikään vaihe työnhaussa. Täytyy miettiä, mikä minua kiinnostaa ja mikä on mahdollista. Täytyy uskaltaa tehdä asioita ensimmäistä kertaa. Takaraivossa jyskyttää myös tieto siitä, että työpaikkoja ei riitä jokaiselle, eikä ahkerakaan hakija välttämättä saa työtä. Miksi sitten vaivautua?

Työn hakemisessa on jo sellaisenaan mahdollisuus oppia aika paljon. CV:tä ja hakemuksia kirjoittaessaan joutuu muun muassa pohtimaan omia hyviä puoliaan ja osaamistaan. Muutamankin hyvän puolen puristaminen paperille voi tuottaa osalle tuskaa, sillä itsensä kehuminen tuntuu meistä suomalaisista usein lähes mahdottomalta. Tähän hyvä vinkki on pyytää ajatuksia omalta perheeltä tai kavereilta, sillä omia hyviä puolia voi olla etenkin nuorena työnhakijana vielä vaikeaa hahmottaa. Tärkeää on muistaa myös se, että osaamista ei synny vain koulutuksesta, vaan erittäin tärkeitä ja työnantajia kiinnostavia taitoja kertyy runsaasti myös vapaa-ajalla.

Työtä hakiessa enemmän on enemmän, eli kaikkia kanavia ja keinoja kannattaa hyödyntää. Omia sukulaisia ja tuttavia kannattaa tarkastella uusin silmin miettien, olisiko heillä mahdollisuuksia auttaa työnhaussa. Avoimiin työpaikkoihin hakemisen lisäksi on hyvä miettiä työpaikkoja, joista voisi tiedustella niitä piiloon jääviä työpaikkoja, joista paljon puhutaan. Suinkaan kaikki työnantajat kun eivät ilmoita missään työpaikoistaan, joita kuitenkin on tarjolla, mikäli sopiva työnhakija sattuu soittamaan tai tulemaan paikalle. Työpaikkoja ilmoitetaan eri paikoissa ja eri ikäisillä on erilaisia mahdollisuuksia kesätyön saamiseen. Kovin nirsoksi ei kannata alkaa, sillä kaikesta työkokemuksesta on hyötyä. Huonostakin kokemuksesta oppii vähintään sen, mitä ei halua tulevaisuudessa tehdä. Hyvä kokemus puolestaan voi auttaa uralla eteenpäin pidemmälläkin tähtäimellä. Itse tienattu raha tuntuu hyvältä ja voi antaa mahdollisuuksia hankkia jotakin, mitä on aina halunnut. Kesätyön hakeminen siis kyllä kannattaa!

Monipuolista apua kesätyön hankkimiseen tarjoaa paikallinen Ohjaamo. Porvoossa toimivan Ohjaamon löytää WSOY-talosta ja vinkkejä voi tulla hakemaan ilman ajanvarausta esimerkiksi kesätyöpajaan, joka on Ohjaamossa aina torstaisin klo 13-16. Ohjaamossa on myös kokonainen kesätyöviikko 11.-14.2.2019 ja silloin Ohjaamossa voi tavata myös eri alojen työnantajia. Kesätyönhaun tuskan kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan napata kaikki vinkit ja apu matkaan!   
       


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti