Välilehdet

keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Nuorten vetämät kerhot

Zentrassa ja Nuokalla on syksyn aikana pyörinyt nuorten vetämiä kerhoja. Zentrassa on pyörinyt 7 eri kerhoa, bakningsklubb, kepparikerho, kokkikerho, breikkikerho, taidekerho/konstklubb, puuhakerho ja teaterklubb. Nuokalla on pyörinyt 2 kerhoa, Kokkikerho ja Askartelukerho.
Kerhoja on vetänyt 8.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat nuoret. Nuoret hakivat ohjaajiksi avoimen haun kautta ja heitä haastateltiin ja koulutettiin kerho-ohjaajakoulutuksessa. Nuoret suunnittelivat ja toteuttivat itse kerhon. Kerhot olivat tarkoitettu 3.-4.-luokkalaisille ja kaikki kerhot olivat lapsille maksuttomia. Nuoret saivat työkokemusta, korvauksen ja työtodistuksen.
Kerhoja oli sekä suomeksi että ruotsiksi.

Keväällä 2018 haemme taas uusia kerho-ohjaajia nuorisotiloille. Kaikilla nuorisotiloilla järjestetään samanaikaisesti avoimet kerho-ohjaaja haastattelut ma 15.1.2018, ja kaikille yhteinen kerho-ohjaajakoulutus järjestetään Zentrassa 15.2.2018. Lisätietoja saat Nuorisotiloilta; Nuokka, Zentra ja Kertsi. 

Alla löytyy nuorten omia kirjoituksia kerhoista.  



KEPPARIKERHO

Hei! Olen Kiira, 14-vuotias Porvoolainen. Olin syys- ja lokakuun aikana keppihevoskerhon ohjaajana. Kerhossa jokainen sai tehdä oman keppihevosensa. Vähän kiire meinasi tulla, mutta onneksi suurin osa kerholaisista saivat hevosensa valmiiksi.

Ensimmäisellä kerralla suunnittelimme hevoset paperille. Jokainen piirsi itse kaavan ja jäljensi sen kankaalle. Otin kankaat kotiin ja ompelin hevoset seuraavaa kertaa varten valmiiksi.

Toisella kerralla täytettiin hevoset ja kiinniteltiin korvia.

Kolmannella kerralla osa saivat jo hevosensa valmiiksi. Jatkoimme korvien kiinnitystä, kiinnitimme silmät ja aloitimme harjan tekemistä.

Viimeisellä kerralla hevosiin kiinnitettiin kepit. Ne, jotka olivat saaneet hevoset valmiiksi, tekivät varusteita. Joku teki loimen, osa tekivät suitset tai riimun.

Oli mukavaa saada olla kerho-ohjaajana. Kaikki kahdeksan kerholaista olivat ihania ja oli kivaa saada tutustua heihin.







BAKNINGSKLUBB

Hej, jag heter Nicolina och är 14 år. I slutet på september och början på oktober så hade jag en bakningsklubb i Zentra för klasserna 3 och 4. 



Vi bakade t.ex. pizza och chokladbollar.
Barnen var mycket trevliga och vi kunde skratta alla tillsammans. 
Även om jag höll klubben på svenska gick det hur bra som helst när där var två finska barn den ena gången.


Jag sökte som klubbledare eftersom jag gillar barn och hade aldrig varit med om att dra en klubb ensam för några barn, men det gick helt bra fastän jag aldrig varit med om det tidigare. Jag tycker att det var jätte roligt och jag skulle bra kunna göra om det någon gång.








































PUUHAKERHO

Minä Rosa hain kerho-ohjaajaksi koska halusin saada kokemusta lasten kanssa työskentelystä lähihoitaja alaani varten, ja jotta saisin työkokemusta ja työtodistuksen. Pidin kerhoa ystäväni Shanyan kanssa. 

Kerhossa teimme pilttipurkkeihin maalauksia, purkkien sisälle laitettiin kynttilä. 

Teimme myös joulutorttuja sekä joulukortteja. 
Viimeisellä kerralla leivoimme pipareita. 

Tykkäsin kerhon vetämisestä. Kerho onnistui hyvin ja lapset olivat mukavia. 









































TEATERKLUBB

Jag Jessica sökte jobbet som klubbledare för att jag tyckte det verkade ganska fritt, roligt att själv få bestämma vad ens klubb skall innehålla. Jag tycker om teater och ville samtidigt få nya erfarenheter. Vi hade mest olika teaterlekar och sketcher, 
och det var imponerande att se hur barnen kunde bilda en hel scen av endast ett ämne, en sak eller en känsla. Det var riktigt roligt att se dem engagerade av samma ämne som man själv.




BREIKKIKERHO

Hei! Olen Kasper, olen 14-vuotias ja hain kerho-ohjaajaksi koska halusin opettaa omaa lajiani nuoremmille ja saada muita kiinnostumaan lajista sekä kasvattaa break yhteisöä. Tykkäsin opettaa nuoremmille tätä lajia. Lapset tykkäsivät kerhosta ja viimeisellä tunnilla oli nyyttärit. Kerhossa opeteltiin breikkiä erilaisilla leikeillä ja koreografioilla. Itsellä jäi hyvät fiilikset ja olisin halunnut vielä jatkaa kerhoa pidempään. Lapset oppivat hyvin liikkeitä ja opettelimme myös rytmin kuuntelua musiikissa ja rytmiin tanssimista. 





KOKKIKERHO NUOKALLA

Kerhoa piti 8. -luokkalaiset Salma ja Jenna.
Yhdessä kerholaisten kanssa teimme hedelmäsalaattia, lämpimiä voileipiä, tortillaa ja teeleipiä. Lapsia kerhossa oli joka kerralla 7-8. Kerho meni oikein hyvin ja kaikilla oli hauskaa ja kivaa.
Kerhon pitäminen oli todella kivaa ja saatiin uusia mahtavia kokemuksia kerhon vetämisestä ja kerhoporukkakin oli loistava. Kaikki tuli hyvin toimeen keskenään. Plussana vielä, että kenellekkään ei käynyt mitään vahinkoja. 
Kerholaiset kuuntelivat tosi hienosti ohjeet ja kysyivät jos joku asia jäi epäselväksi, eikä lähtenyt tekemään yksinään. Haluaisimme molemmat vetää uudelleenkin kerhoa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti