Välilehdet

maanantai 30. tammikuuta 2017

Nuorten ideat kuuluuviin!

Heipsan.

Tällä viikolla elämme mielenkiintoisia aikoja. Tiistaina 31.1. on luvassa suuri nuorten kuulemistilaisuus nuorisotila Zentrassa. Tapahtuma on vuosittainen "kuuluuko nuorten ääni?" -päivä, jossa tuodaan nuorten omia ideoita, ajatuksia ja ratkaisuja suoraan päättäjien tietoon ja eteenpäin vietäväksi.

Syksyn 2016 aikana on järjestetty oppilaskuntien aluetapaamisia nuorisotiloilla. On kerätty myös sitä kautta nuorten toiveita ja ideoita koskien mm. koulua, vapaa-aikaa, asuinympäristöä, kaupunkia ja mitä heille on mieleen tullut asioista, joita haluaisivat kehittää/parantaa tai korjata Porvoossa. Ideoita on viety valtakunnalliseen nuortenideat.fi palveluun, jossa muut nuoret ovat voineet käydä kannattamassa toisten esittämiä ideoita.





Ideoita palveluun on viety paljon ja siellä on kannatettu useita. Hienoa. Näitä ideoita käsittelemme lisää huomenna tiistaina 31.1.2017 kuuluuko nuorten ääni -päivässä!

Tämän hetken TOP 5 ideat (jotka saaneet eniten kannatusta):
1. EFTERRÄT PÅ FREDAGAR
2. PAREMPAA KOULURUOKAA PORVOOSEEN
3. VESIPUISTO PORVOOSEEN
4. LAAJEMPI VALIKOIMA LIIKUNTAVÄLINEITÄ KOULUIHIN
5. HESBURGER GAMMELBACKAAN

Ideoita voi jatkuvasti käydä kannattamassa ja niitä viedään eteenpäin asioista vaikuttaville/päättäville tahoille.

Nuortenideat palveluun voit tutustua täältä.

"Kuuluko nuorten ääni?" päivässä aamupäivällä työstetään pienryhmissä ideoita ja niitä esitetään iltapäivällä käytävässä paneelikeskustelussa, johon on kutsuttu porvoolaisia päättäjiä ja virkamiehiä. Nuoret saavat esittää ideoitaan ja ajatuksiaan päättäjille, jotka vastaavat ja keskustelevat ideoista.

Lisää tapahtumapäivästä voit lukea myöhemmin blogista!

-Merja-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti