Välilehdet

perjantai 17. helmikuuta 2017

Joko sinulla on kesätöitä tiedossa?

Viime viikkojen aikana kesätöistä on toitotettu joka tuutista. Tai ainakin minusta tuntuu siltä. Viime viikon tiistaina olin mukana Taidetehtaalla isoilla Duunitehdas-messuilla. Porvoon kaupungin osastolla kerroimme nuorille kaupungin tarjoamista n. 100 kesätyöpaikasta. Lisäksi jaoimme tietoa Kesätyösetelien mahdollisuudesta niille, jotka ovat syntyneet 1999-2001.



 Nuorisopalvelujen väkeen ei voinut olla törmäämättä, koska Juha ja Milla olivat Ohjaamon osastolla heti sisääntulon luona. Samoin Sara oli Nuorisovaltuuston edustajien kanssa aulassa. Ohjaamohan on Porvoossa Zentran naapurissa sijaitseva nuorten ohjauspiste, johon voi aina poiketa keskustelemaan nuoria koskevista asioista. Sieltä saa tietoa ja apua niin työasioihin kuin vapaa-ajan asioihin ja asumiseenkin.

Uusi Nuva esitteli toimintaansa ja nuortenideat.fi palvelua. Siellä voisittekin kaikki käydä tutustumassa porvoolaisten nuorten aktiivisuuteen. He pelasivat vierailijoiden kanssa myös Työnhakupeliä, jota esiteltiin viereisellä osastolla.

kesätyöilta Ohjaamossa

Kesätyöilta järjestettiin keskiviikkoiltana Ohjaamossa. Minusta ainakin oli opettavaista kuunnella yritysmaailmasta tulevaa Seppo Toivoa, joka työkseen palkka ja etsii henkilöitä töihin. Hänellä oli tosi konkreettisia neuvoja nuorille työnhausta ja työstä yleensäkin. Nuoret näyttivät kuuntelevan tarkkaavaisesti. Porvoon 4h-yhdistyksestä saatiin hyvä ohjeita itsensä työllistämiseen. Kuinkahan monelle oli ennen tullut mieleen, että voisi perustaa oman yrityksen? Minä haastattelin leikisti useita nuoria ja annoin ohjeita, miten itseään voi esitellä ja ”myydä” työnantajalle.

Nuorisovaltuuston edustajat kertoivat omia kokemuksiaan erilaisista kesätöistä. Samalla kuulimme, miten eri tavoin töitä löydetään ja saadaan.

Jos joku kaipaa vielä apuja kesätöiden haussa, niin Ohjaamossa voi käydä tekemässä hakemuksia ja päivittää omaa CV:tään. Työhaastatteluunkin sieltä voi aina hakea neuvoja.
Odotan taas innolla, millaisia hakemuksia leiriohjaajiksi nuorisopalveluihin saamme tänä vuonna!!


Eeva Hava


nuortenideat.fi palveluun tullut myös toiveena nuorille lisää kesätöitä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti