Välilehdet

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Kyläkoulurundilla


Nuorisotyöntekijät käyvät säännöllisesti päivystämässä Porvoon yläkouluilla, mutta alakoulut ja varsinkin kyläkoulut, jäävät usein vähemmälle huomiolle. Kaikki Porvoolaiset koulut on jaettu alueittain kolmen nuorisotilan kesken. Jokaisen nuorisotilan ”vastuukouluina” on jokunen isompi lähikoulu-sekä liuta pienempiä kyläkouluja. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kaikilla kouluilla on tiedossa ”oma” nuorisotila yhteyshenkilöineen, johon ottaa tarvittaessa yhteyttä. Tarpeet vaihtelevat nuorisotyöntekijöiden pitämistä sometunneista luokkien ryhmäyttämiseen, myös nuorisotiloilla käynnit kiinnostavat varsinkin kyläkouluja.
Aina silloin tällöin nuorisotyöntekijät jalkautuvat myös kyläkoulumaailmaan. Kevätkummun nuorisotalolla olemme pyrkineet käymään ”omilla” kyläkouluillamme edes kerran syksyllä ja kerran keväällä.

Kevät aurinko lämmitti ihanasti Ilolan koulun pihalla.

Keväisellä viikolla kävimmekin Epoon- ja Ilolan kouluilla infoamassa nuorisopalveluiden tulevasta kesätoiminnasta. Kouluilla pääsimme myös muistuttamaan 6. luokkalaisia oppilaita tulevasta Choices-tapahtumasta, sekä kertomaan, että yläkouluun siirryttäessä tulemme näkemään toisiamme myös siellä.

Jaettiin myös kaikille flyerit nuorisopalveluiden kesäleireistä.


Käyntimme otetaan yleensä ilolla vastaan ja jokainen oppilas osallistuu mukisematta ja täydellä innolla ohjaamiimme leikkeihin. Tällä kertaa vuorossa oli järjestäytymisiä ja ”vanteen pujotus-kilpailu”.


Satu ohjeistaa Ilolan koulun oppilaita vanteen pujotus-kilpailun säännöistä.

Pienessä koulussa kaikki tuntevat toisensa ja auttavat toisiaan, niin isot kuin pienetkin. Kukaan ei leikeissä jäänyt yksin ja ilman apua, vaan oppilaat tsemppasivat hienosti toisiaan. J



Vanteen pujotus oli aika hauskan näköistä ja hienoa tsemppausta oppilailta.

Oppilaat työskentelivät reippaasti yhdessä myös järjestäytymisissä.

Kiitokset Ilolan koululle hauskasta leikkihetkestä ja hienoista kuvista! :)
Hymy huulilla nuorisotyöntekijät Satu ja Erica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti