Välilehdet

perjantai 23. tammikuuta 2015

Kuuluuko nuorten ääni? Hörs de ungas röst?

Keskiviikkona 21.1.2015 järjestettiin nuorisotila Zentrassa Kuuluuko nuorten ääni? -tapahtuma yhdessä Porvoon nuorisopalveluiden ja nuorisovaltuuston kanssa. Tapahtumaan oli ilmoittautunut reilut 100 nuorta ja toistakymmentä virkamiestä ja poliitikkoa.

Aamupäivän aikana nuoret jaettiin eri työryhmiin, jossa he saivat ideoida ja esittää aloitteita ja kehitysideoita. Aiheina olivat vapaa-aika ja harrastukset, ympäristö ja luonto sekä liikenne ja rakentaminen, terveys ja hyvinvointi sekä koulu ja opiskelu.

Iltapäivällä oli paneelikeskustelu, jossa poliitikot ja virkamiehet vastasivat nuorten esittämiin ideoihin ja aloitteisiin. Keskustelu kävi vilkkaana ja välillä äänestettiin punaisin ja vihrein kortein. Tapahtuman juonsi entinen nuorisovaltuutettu ja nykyinen kaupunginvaltuutettu Thai Quach sekä nuorisovaltuutettu Rebecca Olin.






Nuoret olivat aktiivisia ja esittivät hyviä kehitysideoita ja aloitteita. Nuoret toivoivat mm. parannuksia kevyenliikenteen väyliin sivukylille, bussipysäkeille toivottiin penkkejä odottelua varten sekä katosta. Vapaa-ajalle toivottiin edullisia tai maksuttomia harrastusmahdollisuuksia kaikille, myös vähävaraisille sekä sisähallia mm. kesälajien harrastamiseen. Koulujen ulkovälitunteja ja pakkasrajaa pohdittiin.


Nuorisopalveluiden kysymän palautteen perusteella nuoret kokivat tulleensa kuulluksi päivän aikana. Me nuorisotyöntekijät toivommekin nyt, että virkamiehet ja päättäjät ottavat nuorten kehitysideoita ja aloitteita eteenpäin vietäväksi. 


Myös media julkaisi tapahtumasta juttuja:

http://www.uusimaa.fi/artikkeli/261453-kuuluuko-nuorten-aani

För mer information om evenemanget kan du läsa på svenska från Östnylands websidor:

http://svenska.yle.fi/artikel/2015/01/21/hors-de-ungas-rost-i-borga

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti