Välilehdet

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Pelitoimintaa kehittämässä



Skibboa, Unoa, Rummikubia, Lolia, Fifaa vai jotain ihan muuta…


Porvoon nuorisopalvelut on pikkuhiljaa alkanut hyödyntämään pelitoimintaa nuorisotyön muotona suunnitelmallisemmin. Nuorisotiloilla on jo kauan ollut lauta- ja korttipelien lisäksi pelikonsoleita nuorten käytössä. Viime vuonna Verkkotyön kehittämishankkeen myötä nuorisotiloille saatiin hommattua myös peliläppärit.

Nuorisotiloilla on järjestetty viime vuosina myös erilaisia pelitapahtumia, osa niistä koko perheelle. Toiminta on ollut pelikonsoli ja lauta- ja korttipeli pohjaista. Nyt Zentrassa on järjestetty kahdet ZentraLanit. Lan-tapahtumat on järjestetty yhdessä nuorten toimintaryhmän, Porvoon Pelaajat, kanssa. Aktiiviset nuoret saivat Lan-toiminnan alulle nuorisopalveluissa! Kiitos ja kunnia siitä heille, me olemme olleet mukana mahdollistamassa toimintaa. Haaveena/suunnitelmissa on koko viikonlopun kestävät lanit Porvoossa. Tällä hetkellä etsitään sopivia tiloja ja odotellaan, että nuoret saisivat rekisteröityä oman toimintaryhmänsä. Jos olet kiinnostunut tällaisen toiminnan järjestämisestä, niin ota yhteyttä, pääset varmasti mukaan porukkaan.

Zentra-Lanit v.2013




Pelaamiseen liittyy monenlaisia lieveilmiöitä, joista varsinkin negatiiviset pääsevät usein ’’suuriin otsikoihin’’. Meidän tavoitteenamme on kuitenkin tukea tervettä ja kehittävää nuorten harrastustoimintaa, pelaamista, mahdollistamalla sitä sen eri muodoissa. Nuorisotila Zentraan on esimerkiksi valmisteilla Pelihuone,  jonne tulee näillä näkymin 2 PS3 konsolia ja yksi PS4 konsoli.  Tilassa on tarkoitus aloittaa syksyn aikana Peli-klubi toiminta, jossa kokoonnutaan yhdessä pelaamaan, keskustellaan pelaamisesta ja tehdään ehkä jopa omia pelivideoita nuorisopalveluiden Youtube-kanavaan. Lisäksi järjestämme jatkossakin pelitapahtumia, joihin vanhemmillakin on mahdollisuus osallistua. Näissä tapahtumissa pyrimme tuomaan esille pelaamiseen liittyviä hyviä puolia ja oikaisemaan vanhempien ja nuortenkin mahdollista väärää tietoa pelaamisesta. Lan-tapahtumia on myös tarkoitus järjestää jatkossakin nuorisotilalla. Myös koulujen vanhempainillat on hyvä mahdollisuus meille lisätä vanhempien tietoisuutta nuorten pelitoiminnasta.

Ideoita toiminnan ja hankintojen suhteen otetaan mielellään vastaan jatkossakin. Pelihuoneelle pitäisi myös keksiä joku mahtava nimi, ehdotuksia?



tulevan pelihuoneen maalaushommia



Nuorisotyöntekijä Miika Koistinen

https://www.facebook.com/porvoonnuorisopalvelutMiika
Nuorisotila Zentra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti