Välilehdet

torstai 9. maaliskuuta 2017

Tubetour säväytti Porvoossa

Talvilomaviikon lauantaina tapahtui Taidetehtaalla! Loppuunmyyty Tubetour-tapahtuma Taidetehtaalla sai liikkeelle noin 700 nuorta ja seassa oli myös vanhempia heidän kanssaan. Tapahtumaa oli markkinoitu paljon ja liput olleet myynnissä joulukuusta -16 lähtien. Viimeiset liput tapahtumaan myytiin tapahtumapäivän aamuna.

nuorisotyöntekijät valmiina ennen tapahtumaa

Tubetour oli aikaisemmin järjestetty valtakunnallisesti vuonna 2016 ja se oltiin koettu hyväksi palautteiden perusteella. Nyt saimme kiertueen myös Porvooseen. Tubettajista Porvooseen saapuivat Herbalisti, Lakko, MariieVeronica, Mansikka, Iina-Katariina ja ZoneVD. Ohjelmaa lavalla oli noin kaksi tuntia jonka jälkeen oli monien odottama meet & greet, missä pääsi jokainen osallistuja halutessaan tapaamaan tubettajia sekä ottamaan yhteiskuvan heidän kanssaan. Monet olivatkin varustautuneet erilaisin fanilahjoin: oli piirustuksia, kirjeitä, karkkia ja vaikka mitä paketteja!

Vaikka porukkaa oli paljon ja jonokin muodostui aika pitkäksi, jaksoi nuoret ihailtavan sinnikkäästi jonottaa ja odottaa tapaamisvuoroaan. Noin suuressa tapahtumassa ja ihmismäärässä ei voi välttyä jonottamiselta. Youtube-tähdet ovatkin kuin tämän päivän "rokkistaroja". Heitä halutaan tavata livenä, ja heidän videoitaan ja some-kanaviaan seurataan aktiivisesti. Kenestä tahansa voi tulla netin avulla tämän päivän "julkkis". Monen tunnetun tubettajan suosio perustuu hyvin arkisuuteen. Tuodaan julki sitä omaa arkea ja tekemistä, mikä puolestaan katsojalle tuo tunteen siitä, että ollaan läsnä ja lähellä ja katsoja voi samaistua moniin asioihin.

ensimmäiset olivat paikalla hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua

Monen vanhemman mielestä "tube-ilmiö" voi tuntua todella käsittämättömältä. Jonottaa nyt jonkun "nobodyn" juttusille ja yhteiskuvaan pääsyä. Mikä tämä tubettaminen on? " - Se vain kuvailee päivänsä kulkua videolle"  tai " - se kuvaa omaa pelaamista selostaen", ja joita tuhannet seuraavat. Mitä ihmettä?
Niin hassulta kuin se saattaa kuulostaakin, se on tätä päivää. Uusia "sometähtiä" ponnahtelee samaa tahtia esiin kuin vanhoja häviää tai jää unohduksiin. Vaihtuvuus on nopeaa ja julkisuus somen kautta voi tulla silmänräpäyksessä niin hyvässä kuin pahassa.

Jos tänä päivänä nuoret jonottavat tapaamaan netissä ponnahtaneita nuoria esikuviaan, taitaa aikuisten juttu olla se tarjoustuotteiden perässä juoksentelu sekä ilmaisten ämpäreiden jonottelu. Voisi sitä tyhmemmänkin asian puolesta jonottaa. :)



nuoria oli paljon!

Meet & Greet osiossa pääsi jokainen halukas yhteiskuvaan tubettajien kanssa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti