Välilehdet

torstai 23. maaliskuuta 2017

Rasisminvastainen viikko 2017

Respect
Tuttu sana, joka on ollut maalattuna Kertsin seinään jo vuosien ajan. Kuinkahan moni nuori on miettinyt, mitä se oikeastaan tarkoittaa?
Respect tarkoittaa arvostusta ja kunnioitusta. Olen aina pitänyt lauseesta KAIKKI ERILAISIA – KAIKKI SAMANARVOISIA. Olemme jokainen ainutlaatuisia yksilöitä ja haluamme, että muut arvostavat meitä juuri sellaisina kuin olemme.


Porvoossa tehdään hienoa monikulttuurista yhteistyötä monen eri toimijan kesken. Eilinen Respect-tapahtuma La Fiestan tiloissa (suurkiitos tiloista!) oli jälleen osoitus yhteistyön voimasta. Saimme aikaan tapahtuman, jossa viihtyivät kaikenlaiset ihmiset Porvoossa.
Elävä kirjasto kiinnosti monia ja ”kirjat” olivat ahkerasti luettavina. Elävä kirjasto on helppo tapa oppia tuntemaan uusia ihmisiä ja tutustua heidän elämäänsä, joka saattaa olla hyvinkin erilainen kuin oma ja tuttu elämä. Keskustelun ja tutustumisen kautta moni ennakkoluulo hälvenee. Ungas Akademi tekee hienoa työtä järjestäessään näitä kohtaamistilaisuuksia Luckan Integrationin kanssa.

Saimme maistella erilaisia hedelmiä ja makuja SPR:n pöydässä, saimme laittaa kuvamme instagramiin ja ottaa kantaa suvaitsevaisuuden puolesta. Nuoret CISV järjestöstä olivat leiponeet herkkuja ja pitivät kahvilaa. Panu Varstala opetti tanssia ja afrikkalainen tanssiryhmä ihastutti katselijat mukaansatempaavalla tanssilla. Laulua esitti Laban Asila Keniasta.


Kaikilla tulee olla mahdollisuus vaikuttaa ja kehittää elämäänsä haluamaansa suuntaan ilman pelkoa syrjäytymisestä ja muiden kiusaamisesta. On tärkeää saada aikaan positiivinen ja suvaitseva ilmapiiri lasten ja nuorten kesken, jotta he voivat kehittyä hyvinvoiviksi ja aktiivisiksi aikuisiksi.
Ollaan ihmisiä toinen toisillemme! Porvoon nuorisopalvelut/Eeva


 Rasisminvastainen viikko 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti