Välilehdet

tiistai 8. toukokuuta 2018


Ja Ohjaamosta tuli tuttu juttu

Nuorten palvelupiste Porvoon Ohjaamo on toiminut WSOY-talossa jo yli kaksi vuotta. Aluksi Ohjaamon ovi kävi vain silloin tällöin, eikä sana Ohjaamo ollut tuttu vielä oikein kenellekään.

Kahden viimeisen vuoden aikana on onneksi tapahtunut paljon, sekä meillä Porvoossa että valtionkin tasolla. Yhä useammin Ohjaamosta tiedetään jo jotakin, joku kaveri on saanut Ohjaamosta apua tai itsekin on jo tullut vierailtua. Ns. viidakkorumpu on hyvin käynnissä, mikä on tietysti tehokkainta tiedotusta ikinä!

Ohjaamosta on tullut juttu, johon on päätetty panostaa ja joka on todettu tarpeelliseksi ja oikeasti hyödylliseksi toiminnaksi. Myös Porvoossa on päätetty turvata Ohjaamon toimintaa ainakin vuoden 2021 loppuun asti. Toimintaan panostamisen myötä on tullut mahdolliseksi myös tarjota nuorille enemmän, kuten työelämään pääsyä helpottavia korttikoulutuksia ja –testejä. Uusia ideoita syntyy koko ajan!

Ohjaamosta on tullut mieluinen yhteistyökumppani, niin muille nuorten palveluiden tuottajille kuin yrityksillekin. Pelkästään tämän kevään aikana rekrytointitapahtumia on järjestetty kolme, joista suurimpaan, ravintola-alan rekrytointitilaisuuteen, osallistui yli 10 työnantajaa. Yhdessä on jo nyt voitu rakentaa tapahtumia ja toimintoja, joihin millään toimijalla ei yksin olisi ollut mahdollisuuksia. Yhteistyössä on voimaa, kuten sanotaan. 

Porvoon Ohjaamon kolmas toimintavuosi on käynnistynyt hyvällä mielellä ja sykkeellä. Ohjaamo palvelee WSOY-talossa tuttuun tapaan ilman ajanvarausta maanantaista torstaihin klo 13 - 16.30 heinäkuun ensimmäisen viikon loppuun asti. Sen  jälkeen jäämme ansaitulle reilun kolmen viikon kesätauolle. Mitään asioita ei kannata jäädä pohtimaan yksin, sillä nyt avun saaminen on helpompaa kuin koskaan!    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti