Välilehdet

tiistai 28. tammikuuta 2014

Opiskelijan ajatuksia lähihoitaja-opinnoista

"Olen 17-vuotias tyttö ja opiskelen lähihoitajaksi Porvoo International Collegessa. Opiskelu toiseen asteen koulussa on ollut mielestäni mukavaa.
Ensimmäinen vuosi meni todella nopeasti, vaikka ihan uusien asioiden opiskelu on joskus aika rankkaa. Ensimmäinen vuosi koostui melkein kokonaan Kasvun tukemisesta ja ohjauksesta. Olimme syksyllä viikon harjoittelemassa päiväkodissa, se oli sellainen orientoitumis- ja tutustumisjakso ennen pidempää työharjoittelua. Keväällä olimme 5 viikkoa harjoittelemassa samassa päiväkodissa. Päiväkodissa oli ihan mukavaa, mutta se ei kumminkaan ole se mikä minua kiinnostaa.

Nyt syksyllä alkoi toinen vuosi, tämäkin on edennyt vauhdilla. Tämä syksy on koostunut Hoidosta ja huolenpidosta. Kohta menemme jo työharjoitteluun, esimerkiksi vanhainkotiin, kotihoitoon, palvelutaloihin tai Näsin sairaalaan. Olemme työharjoittelu jaksoa varten harjoitelleet mm. Katetrointia, vaipan vaihtoa, pistämistä, vuodepesua ja potilaan siirtämistä turvallisesti ja ergonomisesti. Harjoittelussa olemme käyttäneet nukkeja ja opiskelutovereitamme. Odotan tulevaa harjoittelua innolla.


Keväällä meillä on vielä Kuntoutuksen tukemisen jakso.
Keväällä päätämme myös mihin haluamme suuntautua, vaihtoehtoina ovat; Lasten ja nuorten hoito ja kasvatus, Mielenterveys- ja päihdetyö, Sairaanhoito ja huolenpito sekä Vanhustyö. Aluksi halusin opiskella Mielenterveys- ja päihdetyötä koska se kuulostaa mielestäni todella kiinnostavalta. Aloin kuitenkin miettiä haluanko oikeasti nähdä päivittäin esimerkiksi alkoholisteja ja huumeriippuvaisia. Siksi päätinkin että joko opiskelen Sairaanhoitoa ja huolenpitoa tai lähden Lahteen tai Kotkaan opiskelemaan ensihoitajaksi. Porvoossa ei ensihoito koulutusta ole, joten sen takia Lahteen tai Kotkaan.

Suosittelen lähihoitajakoulutusta kaikille, jotka ovat sosiaalisia ja tulevat toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Kannattaa kuitenkin miettiä mitä pystyy tekemään ja mitä ei."



Näin kirjoitti eräs toisen vuoden lähihoitajaopiskelija kokemuksistaan. Haluatko sinäkin tuoda esiin ajatuksesi opinnoistasi, tai kuulla lisää muiden alojen opinnoista? Kommentoi ajatuksiasi alapuolella olevaan kommenttikenttään! :)  - nuorisotyöntekijä Merja 

1 kommentti:

  1. Olen pitkään miettinyt, että haluan lastenhoitajaksi mutta en ole tiennyt mikä koulutus siihen sopii. Lähihoitajan koulutus olisi muutenkin käytännöllinen ja monipuolinen. Pitää tietysti suuntautua lasten- ja nuorten hoitoon, mutta luulen että siitä huolimatta koulutuksesta on jatko-opiskelemalla moneksi. Itseäni kiinnostaa myös tuo mainitsemasi päihdetyö.

    VastaaPoista