Välilehdet

keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Nuorisotyöntekijän Kesä

Minulta usein kysytään "mitä sä teet kesällä, kun nuorisotilat ovat suljettuja?". Noh, kerronpa seuraavaksi mitä kaikkea olen tänä kesänä päässyt puuhailemaan. :)

Toukokuun viimeisellä viikolla, kun nuorisotilat olivat siirtyneet kesätauolle, oli nuorisotyöntekijöillä hoppu saada viimeiset valmistelut leirejä varten tehtyä. Leirien osallistujalistoja tarkisteltiin ja tulosteltiin, ohjelmaa viimeisteltiin, ja tavaroita roudailtiin sinne tänne.
Nuokalla oli sinä maanantaina Syksyn suunnittelupäivä, jolloin kävimme myös pitkästä aikaa yhdessä lounaalla työntekijöiden kesken. <3
Tiistaina oli luvassa Kylärundi Sannaisissa. Siellä pidimme lapsille ja nuorille erilaisia kilpailuja, askartelua, makkaran paistoa ynnä muuta kivaa tekemistä. Aamupäivällä kerkesin vielä suhailla keskustan ja kevarin välillä, TYKY päivää valmistellen.

Sandra båtski




 Keskiviikkona oli nuorisotyöntekijöiden TYKY -päivä (virkistyspäivä). Kävimme Sandra -nimisellä båtskilla ajelemassa Porvoon saaristossa ja pysähdyimme eräällä saarella(jonka nimeä en millään nyt muista). Siellä grillasimme pientä suolaista ja juotiin nokipannukahvit. Sitten kävimme porukalla syömässä ja päivän päätteeksi suuntasimme Zentraan, jossa minä ja Merja vedimme työntekijöille BreakOut Edu haastetta Minecraft -teemalla.
Helatorstai olikin vapaapäivä ja perjantai meni tylsiä paperhommia tehdessä.



Breakout Edu tehtävä täydessä vauhdissa
Saarella Grillailemassa, kuvassa Nokipannukahvi demonstraatio meneillään






Kesäkuun ensimmäisellä viikolla oli tarkoitus olla Stensbölessä leiri Nuokan nuorten kanssa, mutta leiri peruuntui koska osallistujia ei sitten tullutkaan tarpeeksi. Eli ma ja ti meni Nuokan siivoukseen ja vanhojen paperien läpikäyntiin jne. Ke-Pe pidin avointa toimintaa Nuokalla, mutta eipä sinne hirveän moni löytänyt, joten jatkoin siivoamista ja järjestelyä loppuviikon, samalla nuorten kanssa hengaillen. Lauantaina oli Porvoon päivät, silloin olin töissä Liikkuvassa nuorisotyössä yhdessä Maijan ja Jonnan kanssa. Meillä oli hirveän hauska ilta! Vaikka olimmekin liikenteessä melko myöhään, jaksettiin hyvin kun oli niin hyvä porukka kasassa, ja väsynyttä läppää tuli tuotettua melkoisesti... xD

Liikkuvassa, "Krokettigolffia" Gammelbackassa
Nuokalla uusi kaveri, kaipailee haleja.. x)

Toisella viikolla olin Nuokalla päiväleirillä varavastaavana. Leirillä oli tosi kiva tunnelma koko viikon, juuri sopivasti tekemistä ja vapaa-aikaakin oli tarpeeksi. Tykkään tällaisista leireistä joissa pystyy helposti joustamaan tarpeen vaatiessa ohjelman sisällöstä, lasten toiveiden mukaan. Nuokan leirillä kisailtiin leiriolympialaisten merkeissä eri lajeissa, käytiin Poke kävelyllä, pelailtiin erilaisia pelejä, askarreltiin ja tehtiin paljon muita kivoja juttuja.


Kävimme Tykkimäellä retkellä leiriläisten kanssa
 Tässä vähän kuvia Nuokan päiväleiriltä:
Vauhdikasta menoa Hungry Hungry Hippos pelin aikana
"Pikkuhuoneeseen" rakennettu UV-rata oli suosittu. "Vähäks siistii!!" 
"HEI KATO SUN KYNSII!"

Luontokoulun Pia kertoi ohjeita leiriläisille, miten kiikareita käytetään.

Toinen ryhmä saivat rakentaa pesiä eri linnuille ohjeiden mukaisesti.

Kolmannella viikolla siirryin Gammlebackan Kertsiin päiväleirille leirin varavastaavaksi. Siellä oli teemana liikkuminen ja ulkoilu, ja sitä kyllä tehtiinkin, ihan koko viikko! :)
Leirillä skeitattiin, uitiin, kokeiltiin SUP-lautoja Sipoossa, retkeiltiin metsässä, kiipeiltiin, ihmeteltiin erilaisia ötököitä ja paaaljon muuta kaikkea hauskaa. Leiri kesti vaan neljä päivää, koska juhannus, mutta kyllä kerkesimme huisin paljon tehdä kuitenkin sen viikon aikana. Olimme kaikki aivan puhki torstai iltapäivänä, kun leiri päättyi.

Kertsin leiriohjelma. Tosi hauskoja 

Luontokoulu Pian opastuksella tutkittiin kaikenlaisia vesi ötököitä

Kävimme retkellä Sipoonkorven kansallispuistossa. 

Joensuun tilalla käytiin uimassa ja kokeilemassa suppailua sekä melontaa
 Juhannuksen jälkeisenä viikkona aloitin ma ja ti Liikkuvassa nuorisotyössä. Ajeltiin Matsin kanssa ympäri Porvoota ja haastoin nuoria Mega huojuva torni -peliin. Kuten varmaankin jo arvaatte, hävisin melkein kaikki pelit ja jouduin luovuttaa tikkareita voittajille. Tiistaina oli Östnylandin haastattelu liikkuvasta nuorisotyöstä, näsin skeittipuistolla höpöteltiin toimittajan kanssa liikkuvasta samalla kun syötiin keksejä ja kisailtiin nuoria vastaan eri lajeissa.

Loppuviikko meni Ystävyyskaupunkivierailun merkeissä. Keskiviikkona Porvooseen saapui liuta nuoria ja aikuisia Ruotsista, Norjasta ja Islannista. Meillä oli reippaita Nuvalaisia ja nuorisotyöntekijöitä vastaanottamassa heitä Porvoossa, ja järjestimme nuorille vieraillemme kaikenlaista kivaa tekemistä ympäri Porvoota kahden ja puolen päivän ajan. Keskiviikkona oli ollut heti alkuun piiiiiitkä seminaari, josta nuoret jaksoivat huokailla vielä perjantainakin... xD Torstaina vietettiin iltapäivä Pellingissä, muumipolkua selvittäen(island riddles, vähän niin kuin escape room metsässä) jonka jälkeen syötiin ja ajettiin Stensböleen. Siellä oli vielä illalla ohjelmassa lettujen ja makkaran paistoa, sekä kivaa yhdessäoloa ja toisiin tutustumista. Aivan loistavia nuoria olivat kaikki, jäi tosi kiva fiilis heidän vierailusta! Perjantaina kävimme vielä syömässä lounasta, sekä nuorten että aikuisten vieraiden ja Porvoon porukan kanssa. Ja taas pidettiin puheita, onneksi lyhyitä tällä kertaa! :D Ennen viikonloppua kerkesin vielä lukaista läpi liikkuvan nuorisotyön lehtijutun ennen julkaisua, ja korjailla pieniä virheitä.

Viimeistä työviikkoa ennen lomaani olen viettänyt Liikkuvassa nuorisotyössä. Ilma ei ole ollut mitä mahtavin, ja sen kyllä huomaa kun nuoria ei näy missään ulkona liikkumassa. Onneksi meillä on Sessun pieni koiravauva mukana parina päivänä!
LiMo 

Pikku Kovu ekaa päivää töissä 

NIIIIN IHANA KARVAPALLO <3
Opetin Sessua ajamaan Limoa (SoS!!!!!) ja perjantaille olen keksinyt superkivan kilpailun jossa yyberhyperhienokivajee palkinto luvassa voittajalle! Joten kannattaa seurailla meidän menoja Liikkuvan instassa ja Snapchatissä, sinne tykitetään tasaisin väliajoin hauskaa juttua.

Pari päivää töitä vielä, jaksaa vaikka päällään seisten kun tietää että LOMA HÄÄMÖTTÄÄ (siis miten niin loman tarpeessa.. :D).

Toivottelen täten teille oikein hyvää ja aurinkoista kesää, nauttikaa lomista ja muistakaa juoda paljon vettä ja syödä suolaista! <3

Minä ja mun ihanat työkaverit Sandra båtskissa <3
/Nuorisotyöntekijä Erica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti